Alerg ca să fac ȘTIINȚELE MARI!

 

Adrian Costea Fundația Comunitară Mureș

26% Complete
520 RON
Sumă strânsă
2,000 RON
Target
9
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Salutare,

Pentru cei care nu mă cunosc, eu sunt Adrian Costea, Cucu, cum îmi spun prietenii, si sunt unul dintre antrenorii de cycling, fitness si triatlon din Târgu-Mureș, iar ca o realizare personală cu care mă mândresc, sunt membru fondator al Clubului Sportiv "Mureș Runners". De mic am fost atras de sport, de mișcare în aer liber, de tot ceea ce implică activitate fizică. Viața nu ne oferă întotdeauna lucrurile cum le cerem și cum le vrem noi, pentru unele mai trebuie să aștepți iar pentru altele mai trebuie să lupți.

La începuturi a fost fotbalul, încă de la o vârstă fragedă. Aveam 10 ani, aveam o pereche de papuci, " teniși", cum le ziceam noi pe atunci, doi părinți, care oricât și-ar fi dorit, având încă doi copii pe lângă mine, nu puteau la acea vreme să îi asigure neastâmpăratului lor fiu, un abonament la un mijloc de transport în comun, pentru ca acesta să ajungă la terenul de sport. Țin minte, cum în nebunia vârstei de copil, am hotărât totuși să mă deplasez pe cont propriu, la Baza Sportivă Mureșul (Weekend cum cunoaște lumea acest loc din oraș), călătorind de multe ori fără bilet, mergând pe jos sau în alergare. Nu de puține ori am fost prins și nu de puține ori, am făcut flotări, controlorii pedepsindu-mă la acea vreme, în acest fel. Dar cum în viață, tot răul e spre bine, poate acele flotări m-au ajutat peste ani.

A urmat fitness-ul, pe la începutul liceului, cu antrenamente medii ca ritm și intensitate, după care, o accidentare m-a făcut să părăsesc acest mod de viață. Timp de doi ani, nu am făcut decât să mă îngraș. Acest lucru m-a convins că trebuie să îmbrățișez din nou, un stil de viață activ. M-am reapucat de mișcare, de această dată mult mai intens, alegând, pentru acele vremuri, o ramură sportivă nouă în România și anume triatlonul. Am dat jos rapid cele 20 de kg, iar dacă la început, participam de plăcere, fără rezultate notabile, cu timpul, dorința de a face mai mult, a pus stăpânire pe mine. Am avut și norocul, de a întâlni mulți oameni, de la care am invatat o gramada de lucruri. Istvan Varga si Nagy Istvan sunt două persoane cu care timp de șase ani am făcut box, disciplină care m-a montat foarte mult și care mi-a deschis apetitul pentru competiții. De fapt, de la box am sărit la triatlon.

După multă muncă, anul 2016 a venit cu primele roade pentru mine, câștigarea unor concursuri de triatlon, atât la "general" cât și pe "categorii de vârstă" fiind încununarea unei munci, în care uneori, făceam și câte patru antrenamente pe zi. În 2017 am reușit să câștig cursa de alergare, Mureș24H, organizată pe dealurile de lângă orașul nostru, unde am reușit să alerg 162 km în 24 de ore. Au urmat etapele de Half Ironman câștigate și gândul dătător de speranțe, că și eu trebuie să fac cel puțin un "Iron Man". Peste ani am ajuns la concluzia că viața însăși este un maraton, însă începe cu adevărat în momentul în care ieși din zona ta de confort.

Pe Cristian l-am cunoscut tot prin intermediul sportului, al alergării mai exact, anul acesta tocmai prin intermediul aplicației Strava. L-am tot văzut alergând pe grupul Mureș Runners pe care-l avem pe Strava, mare noroc avem cu tehnologia și rețelele de socializare, alerga mulți km în fiecare săptămână ceea ce m-a inspirat și mi-am dorit să-l cunosc. Am tot plănuit să ne vedem la o alergare la Reghin sau Târgu-Mureș dar nu s-au aliniat planetele în acest sens. S-a nimerit însă să ne întâlnim la Maraton Apuseni, întâmplător, fără să plănuim nimic de 2 ori chiar.

Ulterior am aflat cu ce se ocupă Cristian, mi-a propus să fiu ambasadorul Științescu Mureș la competiția Mureș 24H, unde vom alerga împreună ca și concurenți, și am acceptat cu mare drag. Așadar, vă invit să intrați pe pagina de facebook Științescu Mureș și mures.stiintescu.ro ca să vedeți ce lucruri faine fac pentru copii, cum anume îi ajută pe elevi să descopere că științele sunt interesante, atractive și să experimenteze modul în care funcționează tehnologia modernă și cum poate ea să ne ajute să îmbunătățim calitatea vieții de zi cu zi. Dacă vă încântă ceea ce face Științescu atunci îl puteți susține cu donații, foarte simplu, apăsând butonul ”Vreau să fac o donație!” și urmând pașii.

Vă mulțumesc mult și ne vedem pe 28 iulie la Platoul Cornești!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Fundația utilizează mecanisme diverse pentru a mobiliza aceste resurse din comunitate (sponsorizări, donații, evenimente de atragere de fonduri, donații salariale, marketing comunitar, etc.), oferind oportunitatea sponsorilor și donatorilor de a direcționa resursele proprii către acele zone și domenii care sunt de interes pentru aceștia și pentru comunitate.

SUSŢIN PROIECTUL

Științescu Mureș

Prin acest proiect dorim să încurajăm pasiunea pentru domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică) în rîndul copiilor, prin implicarea profesorilor, părinților, antreprenorilor si angajatilor din companiile din județul Mureș interesați să transmită frumusețea științei către cei mai tineri membri ai comunității.

Mureș 24h este o cursă de MTB și alergare de anduranţă care se desfăşoară la Platoul Cornești, în Tîrgu Mureș.Traseul este format dintr-o buclă cu lungimea de 10.8 km, cu 215 m diferență de nivel pozitivă, fiind de tip trail. Va fi marcat cu benzi vizibile pe timp de zi și semne reflectorizante pe timp de noapte. Pe traseu vor fi amplasate două puncte de hidratare/alimentare (cu

 

9 Donații

26 Jul 2018

Chitzcau

50 RON
La multi ani!!!
24 Jul 2018
succes si Doamne-ajuta !
22 Jul 2018

Anonymous

75 RON
Success in continuare !!!
19 Jul 2018

Elena

30 RON
Din puținul pe care îl am contribui și eu un pic ;)
15 Jul 2018
15 Jul 2018

Daniel Costea

100 RON
15 Jul 2018

Gábos Szilárd

30 RON
15 Jul 2018
14 Jul 2018
Adrian Costea : Fundația Comunitară Mureș
Alerg ca să fac ȘTIINȚELE MARI!