Alerg pentru Ș T I I N Ț E S C U!

 

Dan Cristian Deva Fundația Comunitară Mureș

17.5% Complete
175 RON
Sumă strânsă
1,000 RON
Target
2
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Era noapte, pe la începutul liceului, când m-am întâlnit prima dată cu Domnul Științescu. Era trecut, dar nu o arăta. Era la a șaptea tură de stadion și mai avea trei. Era în pantaloni scurți, albi, ce contrastau puternic cu mușchii picioarelor acoperiți de pielea bronzată, semn al omului ce nu stă. Maieul de sportiv și ținuta dreaptă m-au făcut să îl salut, aproape firesc, cu săr'mâna...


Însă peste toate, el era inteligent, semn al omului citit și mai târziu am aflat, autor al unei performanțe sportive mari, pentru un oraș atât de mic. În ciuda înzestrării culturale de care avea parte, domnul de-atunci și de acum, nu are facultate. O spune chiar el, cu regret...
În tinerețe a vrut, dar nu s-a putut. Acum, domnul Științescu, ajuns cu mult dincolo de vârsta pensionării, scrie. Despre viață, despre artă, despre muzică și despre tot ceea ce a aflat din cărțile citite, între două antrenamente.


Eu sunt Dan, cel de Dincolo de Pod. De când mă știu citesc, iar de câțiva ani alerg, reușiind să ating în viața mea, dezideratul Domnului Științescu: fă sport și educă-te. Acolo unde nu vei răzbi cu corpul, vei răzbi cu mintea. Haideți să le dăm o șansă și altora să facă acest lucru! 

Științescu Mureș este un program de finanțare pentru proiecte educaționale care ajută profesorii, elevii și practicienii să își reactiveze pasiunea pentru științe și tehnologie. Obiectivele strategice ale programului constă în acordarea resurselor necesare profesorilor pentru crearea de proiecte care să facă științele mai atractive și interesante pentru elevi, dar și încurajarea filantropiei și aducerea la un loc, în jurul unui subiect important precum educația, o comunitate locală de suporteri și oameni de acțiune. Mai multe detalii aici: http://mures.stiintescu.ro/.

Apasă butonul ”Vreau să fac o donație!” și fii parte din poveste!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Fundația utilizează mecanisme diverse pentru a mobiliza aceste resurse din comunitate (sponsorizări, donații, evenimente de atragere de fonduri, donații salariale, marketing comunitar, etc.), oferind oportunitatea sponsorilor și donatorilor de a direcționa resursele proprii către acele zone și domenii care sunt de interes pentru aceștia și pentru comunitate.

SUSŢIN PROIECTUL

Științescu Mureș

Prin acest proiect dorim să încurajăm pasiunea pentru domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică) în rîndul copiilor, prin implicarea profesorilor, părinților, antreprenorilor si angajatilor din companiile din județul Mureș interesați să transmită frumusețea științei către cei mai tineri membri ai comunității.

Via Maria Theresia este un drum istoric aflat în munții Călimani, construit în urmă cu sute de ani, cu scopul de a susține trupele militare grănicerești ale imperiului Austro-Ungar cu armament și hrană. În prezent, drumul Mariei Theresia se suprapune parțial unui traseu turistic destul de puțin semnalizat, prin urmare foarte rar parcurs de turiști. Puținii drumeți care se încumet

 

2 Donații

Anonymous

75 RON
14 Aug 2018

Anonymous

100 RON
Să fie într-un ceas bun! Mult succes
13 Aug 2018
Dan Cristian Deva : Fundația Comunitară Mureș
Alerg pentru Ș T I I N Ț E S C U!